Saturday, January 26, 2008

Aran McWave

Saanko viimein esitellä McWave-irkkuneuleeni!

Irlanti on jostain kumman syystä lähellä sydäntäni, vaikka siellä en ole eläissäni käynytkään. No jaa, mitä nyt kerran lentänyt miehistön jäsenenä Dubliniin ja pian takaisin lähtökaupunkiin Innsbruckiin. Voin siis sanoa olleeni 'maissa' Irlannissa, mutta en sen syvemmällä kulttuurissa, kielessä enkä missään muussakaan siihen liittyvässä. Sen mitä TV:stä olen itseeni pesusienen lailla imenyt on kaikki mitä maasta todellisuudessa tiedän. Mutta vapise Irlanti, jos saan töitä niin olen siellä pääsiäisenä! Näin olen ystäväni kanssa sopinut.

Irlannissa suvuilla on omia neuleita ja neulekuvioita, ja niinpä olen hieman soveltaen tehnyt omalle suvulleni, tarkemmin sanottuna itselleni, tämän McWave -neuleen. Mallini on sovellus monen monesta neuleesta, joihin olen vuosien varrella törmännyt. Yhtenä innoittajana on tietämättään toiminut Sanna, jonka neuleen nähtyäni sain rohkeutta ja ajattelin kenties itsekin pystyväni suunnittelemaan omanlaiseni palmikkoneuleen. Ja pystyinkin!

Raglanhihat ovat päälläni paljon istuvammat kuin ns. tavalliset hihat ja se oli yksi ehdoista, joita asetin neuleelle. Vuosia sitten neuloin itselleni hyvin istuvan raglanhihaisen neuleen (Novita 06/02) ja kyseisen neuleen ohjeisiin tukeuduin laskiessani silmukoita ja tehdessäni olan kavennuksia tähän neuleeseen.

Leveä nappilista oli toinen ehto ja ajattelin, että pienet napit tiheässä ovat parempi ratkaisu kuin isot napit harvassa. No, onhan tuossa napittamista, mutta tulos on hyvä. Napitkin ovat aivan sävysävyä langan kanssa. Täytyy tosin paljastaa, että napit on ommeltu "nurinpäin" eli niiden röpelöinen ja kirjavampi etupuoli onkin nyt piilossa ja tasainen, himmeä takapuoli on päässyt koristamaan miehustaa. Halusin, että napit (kaikki 22 kappaletta) uppoavat työhön eivätkä siten ole liian huomiotaherättäviä katseenvangitsijoita.



Halusin suosia lähilankaa McWave- neuleessani ja tästä syystä valitsin lahtelaisen Helmi Vuorelman valikoimasta Vuorelman Vedon (85% villaa, 15% polyamidi) valmistusmateriaaliksi. Jos olisin ollut oikein tosissani niin olisin tilannut täysvillaiset lampaalta tuoksuvat langat suoraan joltain irlantilaiselta kehräämöltä...mutta jätin tilaamatta. Panostan kotimaisuuteen! Vaikka kuka ties missä tämänkin langan villapehkot on ennen kerityksi tulemistaan alkujaan asuneet.

PIENTÄ EDITOINTIA: Työntekoa helpotti se etten käyttänyt palmikoinnissa yms. lainkaan apupuikkoa. Ullaneuleessa on erittäin hyvin neuvottu kuinka tehdä palmikkokuviota ilman ylimääräisiä puikkoja. Taka- ja etukappaleet on neulottu kainaloon saakka yhtenä osana ja siten vältyin ikävältä saumojen ompelulta!

16 comments:

TeSa said...

Kaunis neule ja malliltaan ajaton.
Siististi tehty raglankavennus.

Martsuli said...

Oi oi oi! Ihana neule kertakaikkiaan!! Tykkään tosi paljon!

AnneM said...

aivan upea neule, ei voi muuta sanoa!!

Elisa said...

Ihana, ihana, ihana. Ohjetta kehiin ;)

Anonymous said...

Upea!!!

Hasbu said...

Tosi hieno!

Anonymous said...

Todella kaunis neule! Tulin tuolta Novitan sivuilta eikä tekstisi todellakaan ollut imelää - silloin kun työ on noin kaunis niin sitä pitääkin kehua.

Anonymous said...

Tulin Novitan sivuilta tutkimaan kaikkea muutakin, koska siellä kehuttiin töitäsi. Eikä muuten suotta kehuttu. Loistava tämä irlantilaisneule. Todella hyvää suunnittelutyötä.

Anonymous said...

Onpa tosi kaunis neule ! Olet tosi taitava!

Jaana said...

Wau, onpas upea neule! Onnittelut!

Anonymous said...

Kertakaikkiaan ihana neule! Olet onnistunut tosi hyvin, vau!

Anonymous said...

Todella upea neule! Voi kun itekin osais suunnitella neuleita ja tehdä jotain noin hienoa. Kannattaa olla ylpeä tuosta!

Anonymous said...

Kyllä on kaunis!

Anonymous said...

Saako tälläsen tilata maksua vastaan?

Tanja said...

Laura, kiitos kysymästä...täytyy vainen myöntää, ettei työstä ole jäljellä enää minkäänlaista kirjallista dokumentaatiota:-)) Toki voisin tehdä silmämääräisesti ja silmukoita laskeskellen, mutta täytyy sanoa, että voisi käydä aika kalliiksi;-> Olen ToDeLLa huono kirjaamaan ohjeita ylös, siten siis että niistä joskus myöhemminkin jotain tajuaisi, saatikka voisi antaa jollekin toiselle tulkittavaksi...

Anonymous said...

Erittäin ihanan näköinen neule :D Meidän äiti kans on koko ikänsä ollut Irlanti fani ja tietty sitten iski minuunkin samainen Irlanti kuume ;) Oikein ihanan näköinen!!! Hyvää syksyn jatkoa! :)