Thursday, March 22, 2007

Hilsener fra København!

Takaisin kotona. Postipino odotti pöydällä minua...ja joukossa Novita. Ja pari laskua, ja pojan uuden tarhan vahvistuskirje tulevasta hoitopaikasta!

No mitäpä siellä Kööpenhaminassa sitten? Muutama mukava lankakauppa...joiden ohi kävelin tyynenä...pää kääntyi vielä olan yli katsomaan ikkunaa...Hinnoista ei tietoakaan, tällä matikkapäällä en vieläkään osaa laskea kuin sen, että 100 kruunua on 13,40 euroa. Piste. En siis harjoittanut minkänkäänlaista hintavertailua tuotteiden kesken. Kyllä se euro on kätevä, täytyy sanoa. Siis sellaisissa tapauksissa, joissa matkustaa kohteeseen, jossa myös on euro käytössä. Eihän se muuten ole sen kätevämpi kuin esim. Tanskan kruunutkaan (joissa on reikä keskellä, mikä toisaalta on hyvinkin kätevää).

Konferenssi oli hieman kaupungin ulkopuolella Bella Centerissä, jonne matkasimme enemmän ja vähemmän hyvällä onnella päivittäin keskustasta. Yhtenä päivänä ei bussi kulkenut, toisena oli metroalalla "møde", eli ilmeisemmin jonkinlainen ammattiyhdistyksen kokous, joka sitten vaikutti joka ainoaan metrokuljettajaan lamaannuttavasti...eilisen kruunasi SAS:n lakko...Jotain mätää Tanskanmaalla?

Pääsimme tutustumaan maanantaina Kööpenhaminan
uuteen oopperaan. Saimme nauttia talon antimista baletin, oopperan, operetin ja teatterin muodossa. Mykistävää! Varsinkin baletti, jota en ollut ennen livenä nähnyt. Itse talokin oli mykistävä. Modernia tanskalaista arkkitehtuuria. Lasi ja puu olivat tärkeitä elementtejä, joista tulikin jossain määrin Lahden Sibeliustalo mieleen. Toisessa tosin hallitsee pyöreät ja toisessa kulmikkaat muodot.

Tanssimekkoni pääsi käyttöön -kovaan sellaiseeen- tiistaina juhliessamme
Wallmanssin sirkuksessa (paina linkissä oikeanpuoleista miehen kuvaa, pääset videolinkkiin). Saimme nähdä sekä kuulla akrobatiaa, musiikkiesityksiä, stand up -komiikkaa (josta osa kohdistui meihin suomalaisiin, ruotsalaisia tietenkään unohtamatta), jonglöörausta, tanssia...Musiikkiosuudet teemoittuivat 60-, 70- ja 80-lukuihin ja lopussa vielä 70-lukuun...niin siis 3070-lukuun. Stand up -koomikko muistutti puutarhatonttua, hän saattoi hyvinkin olla jokin hahmo H.C. Andersenin saduista. Show´n ja ruokailun loputtua osa areenasta ja esiintymisalueesta muuttui 10 sekunnissa tanssilattiaksi ja silloin alkoi tanssiminen..Joka jatkui seuraavan päivän puolelle...Onneksi tanssikenkäni olivat matalat!!

...Wonderfull, wonderfull Copenhagen...

No comments: