Sunday, November 19, 2006

George came to visit us!

Tässä on mennyt muutama päivä hiljaiseloa viettäin, sillä Yrjö kävi vieraanamme. Koko perhe sai osansa! Siinä ei enää hollantilaiset lastenlaulutkaan auttaneet pitämään vierasta poissa kodistamme. Nyt jo toivumme vierailusta...Yhden päivän olin niin poissa pelistä, etten pystynyt edes puikkoihin tarttua, mutta olen saanut sentään pipon aikaisiksi näiden neljän päivän kuluessa.



Lankana on Novitan 7 Veljestä Isoveli ja puikot numeroa 5. Ohje löytyy päästä; 5 o, 5 n, luodessa 90 silmukkaa. Siitä se idea sitten lähti...

2 comments:

Anonymous said...

Uteliaana kysäisen että millä tyylillä olet tuossa pipossa tehnyt kavennukset. Näyttää niin jotenkin hyvältä kun se istuu noin nätisti päähän :)

Anonymous said...

Kiitos, hattu tosiaan istuu hyvin. Vielä en ole temmeltänyt se päässä, eli jää nähtäväksi nouseeko se ikävästi liikkeessä...:-)


Tein kavennukset jotakuinkin näin (kun hatun korkeus oli noin 17-19cm):
1. kavennuskrs; nurjan raidan viimeinen ja oikean raidan eka oik. yhteen, oikean raidan vika ja nurjan raidan eka ylivetokavennus.
1 välikerros
2. kavennuskrs; oikean raidan vika ja nurjan raidan eka ylivetokavennus.
2 välikerrosta
3. kavennuskrs; nurjan raidan eka ja oikean raidan eka oik. yhteen.
1 välikerros
4. kavennuskrs; oikean raidan kaksi viimeistä silmukkaa ylivetokavennus
5. kavennuskrs; oikean raidan kaksi ensimmäistä silmukkaa oik. yhteen.
1 välikrs
6. kavennuskrs; nosta yksi silmukka neulomatta oikealle puikolle, neulo kaksi seuraavaa oikein yhteen, vedä odottava silmukka yli.
Nyt jäljellä pitäisi olla 1o,1n,1o,1n...jne...
Katkaise lanka ja vedä loppujen silmukoiden läpi. Päättele.

En mene ihan takuuseen noista välikerroksista, en tehnyt minkään ohjeen mukaan enkä pistänyt ylös miten tein. Kavennukset aloitettiin kuitenkin aivan loppuvaiheessa, niihin ei mennyt yhteensä välikerroksineen kuin 9-10 kerrosta.

Toivottavasti selityksestä on hyötyä ja apua!